Kush është Stefan Schwarz, burri i Ministres së MPJ-së Donika Gërvalla?

Të gjithë e njohim Ministren e punëve të jashtme znj. Donika Gërvalla, por ky postim ka të bëjë me burrin e saj, z.Stefan Schwarz.

Gërvalla dhe Schwarz jan prindër të 2 fëmijëve.

Stefan Schwarz është politikan dhe ish deputet i Bundestagut gjerman (1990 – 1994).

Është djali i politikanit gjerman Heinz Schwarz CSU i cili ishte Ministër i punëve të brendshme në qeverinë Kohl II 1971-1975 dhe Kohl III 1975–1976. Stefan Sch. është vëlla i gazetarit Thomas Schwarz.

Stefan Schwarz njihet si zëri kryesor gjerman, kundër politikës së Kasapit të Ballkanit, Sllobodan Millosheviç. Në luftën e Bosnjës ishte personi më i zëshëm, duke ngritur shqetësimin e gjenocidit serb mbi popullatën civile. Është qytetar nderi i Sarajevës dhe njeri tejet i dashur për popullin boshnjak.

Angazhimi i tij i vazhdueshëm politik për të drejtat civile dhe të njeriut rezultoi, në lidhjen e tij me Rupert Neudeck (Fondacioni Cap Anamur) dhe Shoqëria për Popujt e Kërcënuar…

Pas kohës së tij në Bundestag ai punoi, ndër të tjera, si lobist dhe nga 2008 në 2016 si asistent kërkimesh në Bundestagun Gjerman.

Video e bashkangjitur është nga një protestë shqiptare më 13.Mars 1994, ku afër tij ishte edhe zonja D.Gërvalla e cila përkthente fjalimin e tij!

Në këtë fjalim, z.Schwarz jep një përkrahje dhe motivim të madh pjesëmarrëve në protestë.

Ndër të tjera thekson: „S‘mund të zhduket një popull për pak vite, kur exziston mbi 3000 vite, e le ta din edhe disa të cilët polemizojnė se kur shqiptarët shkruanin dhe këndonin, ata gjindeshin nëpër degë të Drunjëve …“

Videon e plotë me përkthim e gjeni tek vegza e bashkangjitur!