Kurti pret që brenda nëntë vjetësh, Kosova të hyjë në BE

Kryeministri Albin Kurti e ka dorëzuar sot aplikacionin për anëtarësimin e Kosovës në Bashkimin Evropian.

Në një konferencë për media së bashku me ministrin e Jashtëm të Çekisë, Mikulash Bek, Kurti ka thënë se është i vetëdijshëm se rruga deri te anëtarësimi i plotë i Kosovës në BE është e gjatë, njofton Klan Kosova.

Ai ka përmendur disa shembuj të shteteve që tashmë janë anëtare të BE-së dhe e ka përmendur periudhën nëntë vjeçare si një periudhe mesatare dhe e arsyeshme për Kosovën.

“BE-ja është destinacion që synojmë dhe fati që përqafojmë. BE-ja paraqet punën e zellshme që duam të gëzojmë. Që nga momenti kur dorëzohet aplikacioni deri te pranimi janë nevojitur afate të ndryshme për vende të ndryshme”.

“Suedia dhe Finlanda 3 vjet, Malta 14 vjet, një mesatare prej 9 vjetësh. Është reale për Kosovën që të paguajë këtë kohën mesatare”.