Kurti: Muzika dhe arti e humben ikonën e tyre, kombi humbi anëtaren më të dashur

Kreu i ekzekutivit thotë se ata që e kishin fatin ta njihnin për së afërmi e kishin kënaqësinë ta njihnin thjeshtësinë e saj.

“Ajo u bë gruaja e fshatit, larg qytetit ku jetonin njerëzit e arrit e të kulturës, në një kohe e një botë ku nuk të ofrohej mundësi. Por ajo bëhej gruaja nga fshati që sfidoj paragjykimet. Në amanetin e saj, Nexhmija kërkoi të varrosej në fshatin Pagarushë, afër babait të saj Veselit, për të treguar dashurinë për të”, tha Kurti.

Ai tha se Nexhmije Pagarusha ishte bilbil i gëzuar por edhe i trishtë, bilbil poshtë një shteti që ishte në diktaturë por mbi supet e një populli si ky.

“Nexhmija e la skenën por asnjëherë nuk e la këngën”, ka thënë Kurti.