Kurti: Ende habitem si KFOR-i nuk del me një sqarim zyrtar se ku ishte vendi i kidnapimit të policëve

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se kidnapimi i tre policëve ka ndodhur në një vend thellë në territorin e Kosovës, që i bie se bëhet fjalë për kidnapim dhe jo arrestim siç theksohet nga propaganda e Serbisë.

“1 km larg kufirit në njërën anë, që i bie të jetë pjesa veriperëndimore, 670m pjesa veriore dhe në pjesën jugperëndimore 300m, në të njëjtën kohë kemi fotografitë e rrugës së prerë në të cilën shihet qartazi se nuk kanë mundur të kalojnë tutje siç pretendon Serbia se kanë shkuar në Serbi dhe janë arrestuar”.

Kurti ka thënë se habitet se si ende KFOR-i nuk tregon se ku ishte ky vend kur dje ka qenë në vendin e ngjarjes.

“Në vendin e ngjarjes ka qenë KFOR-i, policia e Kosovës, këpucët gjurmët e policisë dhe KFOR-it, kur lidhëset e tyre të policisë për pranga janë në tteritorin e Kosovës. Me këtë të vërtetë që ne po e shpërfaqim para juve, KFOR-i nuk del zyrtarisht, të nesërmen e një ngjarjeje që ishte në mesditë, KFOR-i nuk del me një sqarim zyrtar se ku ishte ky vend”.