Kufiri Llojan-Miratoc, ne rend dite ne Kuvendin e Serbisë

Beograd, 3. jun 2016.- Novi saziv republickog parlamenta konstituisan je danas, nakon sto su potvrdjeni mandati 250 poslanika. Poslanici su potom polozili i potpisali zakletvu, koja glasi: "Zaklinjem se da cu duznost narodnog poslanika obavljati predano, posteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i gradjanske slobode i po najboljem znanju i umecu sluziti gradjanima Srbije, istini i pravdi". FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr

Kuvendi i Serbisë ka sot në rend ditë për të diskutuar edhe hapjen kufirit me Maqedoninë e Veriut, atë të Llojan-Miratocit. Kufiri Llojan-Miratoc në fillim do të shërbej si vendkalim lokal për nevojat e qytetarëve të atij rajoni. Pas përpilimit të projektit dhe planit financiar, funksionaliteti tij pritet të zgjerohet. Sipas marrëveshjes, ky vendkalim do të ketë lëvizje të kufizuar, gjatë sezonit veror nga ora 06:00 deri në orën 22:00 ndërsa gjatë dimrit nga ora 06:00 deri në orën 18:00.