Kremlini: Dërgesat e armëve në Ukrainë rrezikojnë sigurinë evropiane

Dërgimi i armëve të rënda dhe armëve të tjera në Ukrainë është i rrezikshëm për sigurinë evropiane, ka paralajmëruar Kremlini vendet perëndimore.

Zëdhënësi Dmitry Peskov po i përgjigjej një fjalimi të Sekretares së Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar, Liz Truss, e cila u ka kërkuar aleatëve të Kievit të “rrisin” prodhimin ushtarak për të ndihmuar Ukrainën.

Aleatët perëndimorë kanë thënë se mbështetja e tyre nuk përbën një konfrontim ushtarak midis Moskës dhe NATO-s.

Por Peskov u tha gazetarëve: “Tendenca për të dhuruar armë, përfshirë armë të rënda në Ukrainë, këto janë veprime që kërcënojnë sigurinë e kontinentit, provokojnë paqëndrueshmëri.”

Ajo vjen pasi presidenti Vladimir Putin paralajmëroi vendet që krijojnë “kërcënime strategjike” për Rusinë duke ndërhyrë në luftën e Ukrainës, do të përballen me një përgjigje “rrufe të shpejtë”.