KQZ: Pjesëmarrja e votuesve në Shqipëri 45.45% në orën 18:00

Teksa kanë mbetur dhe pak minuta që të mbyllet procesi i votimit në Shqipëri, pjesëmarrja e votuesve në rang vendi ka arritur në 45.45% deri në orën 18:00.

Nga përditësimi i fundit i dhënë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve vijon të rritet numri i votuesve ndërsa shihet një pjesëmarrje më e lartë se në vitin 2017. Procesi ka vijuar i qetë si në bashki ashtu dhe në njësitë administrative. Problem ka pasur vetëm disa herë me identifikuesin biometrik e cila ka sjellë vonesa në procesin e votimit ne disa qendra votimi.

Mbeten Dibra me Tiranën dy qarqet me numrin më të lartë të votuesve, 51.24% dhe 51.53 %.

Ndërsa në qarqet e tjera, pjesëmarrja është:

Berat – 41.97 %,

Durrës – 43.31 %,

Elbasan – 47.69 %

Fier – 43.42 %

Gjirokastër – 39.91 %

Korçë – 44.32 %

Kukës – 47.65 %

Lezhë – 42.35 %

Shkodër – 39.49 %

Vlorë – 32.93 %