Koronavirusi nuk sulmon vetëm mushkëritë

Sipas studimit të fundit, virusi Covid-19 mund të infektojë organet në të gjithë trupin, përkatësisht mushkëritë, zemrën, mëlçinë, trurin, veshkat dhe zorrët.

Në dy raporte të veçanta, u njoftua se virusi vjen nga mushkëritë dhe mund të sulmojë organe të ndryshme, të cilat mund të shpjegojnë gamën e gjerë të simptomave të virusit të ri të koronës, transmeton CNN.

Gjetja mund të ndihmojë në shpjegimin e disa prej simptomave te pacientët, siç është formimi i mpiksjes së gjakut që shkaktojnë sulm në tru te të rinjtë dhe që mund të shkaktojnë dhimbje koke dhe dështim të veshkave.

Virusi Covid-19 klasifikohet si një infeksion i frymëmarrjes që transmetohet nga spërklat, dhe besohet se mund të shkaktojë diarre dhe simptoma të tjera gastrointestinale.