Klubet e natës në Berlin mbështesin fushatën e vaksinimit

Skena e klubit të Berlinit filloi të mbështesë fushatën e vaksinimit në kryeqytetin gjerman të hënën, duke hapur dyert e tyre për vaksinuesit mikpritës.

Njerëzit mund të vaksinohen në “Sage Beach”, ku në këtë fushatë gjatë javës po i bashkohen edhe tre klube të tjera të natës, duke ofruar rreth 4500 vaksina.

“Është një mundësi për të marrë një vaksinim, wshtw organizuar shumë spontanisht, por ne kemi parë që gjysma e emërimeve tashmë kanë kaluar, dhe kjo vetëm tregon se është pranuar mirë”, tha Lutz Leichsenring.

Masat e vazhdueshme të koronavirusit nënkuptojnë se shumë klube janë mbyllur – një situatë të cilën Leichsenring e quan “mjaft rraskapitës”, shkruan AP, transmeton Klankosova.tv.

“Ne të gjithë shpresonim që nëse keni një shkallë kaq të lartë vaksinimi, atëherë mund të kryeni edhe ngjarje të sigurta, dhe fatkeqësisht nuk është kështu”, tha Leichsenring.

Skena e klubit kishte bërë thirrje tashmë disa herë që më shumë njerëz të vaksinoheshin dhe qeveria të lejonte kërcimin me prova të një testi negativ për COVID.