Kina e shpall dëshmor mjekun që paralajmëroi koronavirusin

Ky titull i atribuohet mjekëve, infermierëve dhe policëve, duke përfshirë Li Wenliang, okulistin 34-vjeçar që vdiq në 7 shkurt pasi kontraktoi virusin, dhe ndër të parët që perceptoi një lidhje midis pneumonia anomale në Huan me Sars e viti 2003.

Mjeku përfundoi duke u qortuar nga policia lokale për shkak të “shpërndarjes së informacionit të rremë në internet”.

”Mjekut Li i është dhënë titulli i konsideruar si “nderi më i lartë që Partia Komuniste shpërblen qytetarët që sakrifikuan me guxim jetën e tyre për kombin, shoqërinë dhe njerëzit” , njoftoi agjencia Xinhua.