KFOR-i bashkë me policinë e Kosovës patrullon për sigurinë e kufijve

Ushtarët e KFOR-it zhvilluan patrullime bashkë me policinë e Kosovës.

Sipas njoftimit të misionit paqëruajtës të NATO-s në Kosovë, patrullimet u zhvilluan Komanda Rajonale West (RC-W), brenda zonës së tyre të përgjegjësisë.

Kjo me qëllim të monitorimit të territorit dhe sigurimit të një kornize adekuate të sigurisë.

“KFOR-i është gjithmonë i përkushtuar për të mbështetur paqen, bashkëpunimin dhe përparimin për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë, sipas mandatit të saj, bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999, duke kontribuar në mirëmbajtjen e një Mjedisi të Sigurt dhe Lirinë e Lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë”, thuhet në komunikatën e KFOR-it përcjell Klankosova.tv