Këto ishin sulmet e urdhëruara nga Qassem Soleimani, i vrarë nga amerikanët

Një sulm ushtarak amerikan në Irak vrau Qasem Soleimani-n, komandantin famëkeq të Forcave terroriste Quds, më 2 janar.

Shumica dërrmuese e iranianëve e urrenin Soleimani-n, si një simbol famëkeq i përdorimit të frikësimit e vrasjeve nga regjimi, për krimet e tij kundër popullit iranian e njerëzve të tjerë në rajon.

Qasem Soleimani ka vrarë 141 anëtarë të Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI/MEK) me anë të sulmeve terroriste në Irak nga viti 2009 deri në vitin 2016, duke përdorur proksi të Forcave Quds në Irak, të cilët i komandonte vetë.

Ai ka udhëhequr disa prej sulmeve kundër Kampit Ashraf, ku banonin anëtarët e MEK. Më pas, kur anëtarët e MEK u zhvendosën në Kampin Liberty me mbështetjen e OKB-së dhe SHBA-së, proksit e regjimit iranian kryen sulme të shumta me raketa ndaj Kampit Liberty nën urdhrat e Soleimani-t, duke vrarë disa dhjetëra njerëz. Më poshtë vijon një listë e sulmeve dhe e të vrarëve:

Ashraf, 28 dhe 29 korrik 2009 u vranë 13 anëtarë të MEK

Ashraf, 8 prill 2011 u vranë 36 anëtarë të MEK

Liberty, 9 shkurt 2013 u vranë 7 anëtarë të MEK

Liberty, 15 shkurt 2013 u vranë 3 anëtarë të MEK

Ashraf, 1 shtator 2013 u vranë 52 anëtarë të MEK

Liberty, 26 dhjetor 2013 u vranë 4 anëtarë të MEK

Liberty, 29 tetor 2015 u vranë 24 anëtarë të MEK

Krimet e Qassem Soleimani-t kundër PMOI/MEK – mbi dyzet akte terroriste

Sulm terrorist ndaj Kampit Faeze në Kut, Irak, 7 maj 1999

Sulm terrorist ndaj Kampit Habib në Irak, 25 shtator 1999

Sulm tokësor me raketa ndaj Kampit Ashraf në Irak, 18 prill 2001

Sulm tokësor me raketa ndaj Kampit Anzali në Irak, 18 prill 2001

Sulm tokësor me raketa ndaj Kampit Habib në Irak, 18 prill 2001

Sulm tokësor me raketa ndaj Kampit Alavi në Irak, 18 prill 2001

Sulm tokësor me raketa ndaj Kampit Faeze në Irak, 18 prill 2001

Survejim ajror pa pilot i Kampit Ashraf, 19 prill 2001

Sulm terrorist ndaj Kampit Habib, 7 qershor 2001

Sulm terrorist ndaj Kampit Faeze, 9 gusht 2001

Sulm terrorist ndaj Kampit Habib, 31 gusht 2001

Sulm terrorist ndaj Kampeve Anzali, Ashraf, Alavi, 12 prill 2003

Sulm terrorist ndaj grupeve të automjeteve të MEK në provincën Diyali, 15 prill 2003

Sulm terrorist ndaj pozicioneve të MEK në zonën e Imam Veis, 18 prill 2003

Sulm terrorist ndaj pozicioneve të MEK në zonën e Mandali, 23 prill 2003

Sulm terrorist ndaj grupit të automjeteve të MEK në urën që të çon në Meghdadiye, 25 prill 2003

Sulm terrorist ndaj grupit të automjeteve të MEK me raketa RPG, 27 prill 2003

Sulm terrorist ndaj dy grupeve të automjeteve të MEK rrugës për në Harouniye në provincë Diyali, 29 prill 2003

Sulm terrorist ndaj grupit të automjeteve të MEK rrugës për në Khalis, 29 prill 2003

Sulm me mortajë ndaj Kampit Ashraf, 17 korrik 2003

Sulm terrorist ndaj grupit të automjeteve logjistike të MEK përpara Kampit Zakeri, 1 gusht 2003

Rrëmbimi i dy anëtarëve të MEK në zonën Karade të Bagdadit, 4 gusht 2003

Sulm terrorist ndaj një autobusi me punëtorë irakenë rrugës për në Khalis, 29 maj 2006

Shpërthim i tubave të ujit në Kampin Ashraf, 17 korrik 2006

Shpërthim i tubave të ujit në Kampin Ashraf, 22 korrik 2006

Shpërthim i stacionit të pompimit të ujit në Kampin Ashraf, 8 shkurt 2008

Sulm me raketa Grad ndaj Kampit Ashraf, 26 maj 2008

Sulm me raketa Grad ndaj Kampit Ashraf, 4 korrik 2008

Sulm me raketë Katyusha ndaj Kampit Ashraf, 25 dhjetor 2011

Sulm me raketë Mini-Katyusha ndaj Kampit Ashraf, 27 dhjetor 2011

Sulm me raketa ndaj Kampit Ashraf, 28 dhjetor 2011

Sulm me raketa ndaj Kampit Liberty, 9 shkurt 2013

Sulm me raketa ndaj Kampit Liberty, 29 prill 2013

Sulm me raketa ndaj Kampit Liberty, 15 qershor 2013

Sulm terrorist dhe masakrim i 52 anëtarëve të MEK në Kampin Ashraf, 1 shtator 2013

Rrëmbim i 7 anëtarëve të MEK në Kampin Ashraf gjatë sulmit terrorist, 1 shtator 2013

Sulm me raketa ndaj Kampit Liberty, 26 dhjetor 2013

Sulm me raketa ndaj Kampit Liberty, 27 janar 2016/tch