Kaq do të paguhen mësimdhënësit me ligjin e ri të pagave

Me miratimin e vlerës së koeficientit me 105 euro për pagat në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Kosovës, do të ketë rritje pagash që sektorët publikë.

Mësimdhënësit që japin mësim në shkolla fillore e të mesme të ulët do të paguhen me nga 588 euro, ata në shkollat e mesme të larta me nga 609 euro, njofton Klankosova.tv

Profesorët e rregullt universitarë do të paguhen me nga 1302 euro.

Më poshtë e gjeni listën e plotë të pagave për punonjësit e arsimit:

Rektori 1491 euro

Dekani 1344 euro

Profesori i rregullt 1302 euro

Drejtor i Shkollës së Mesme të Lartë 661.5 euro

Drejtori i shkollës fillore dhe të mesme të ulët 651 euro

Mësimdhënësit në shkollë të mesme të lartë 609 euro

Mësimdhënësit në fillore dhe të mesme të ulët 588 euro

Edukator 535.5 euro