Japonia mbyll krejt shkollat për shkak të koronavirusit

Japonia ka lajmëruar se ka mbyllur të gjitha shkollat në gjithë vendin për të ndihmuar për të kontroluar përhapjen e koronavrusit.

Kryeministri Shinzo Abe thotë se ka kërkuar që të gjitha shkollat fillore, të mesme dhe të larta të qëndrojnë të mbyllura deri në përfundim të pushimeve pranverore, në fund të marsit, përcjell Gazeta Express.

Kjo masë vjen për shkak të rritjes shqetësuese të numrit të rasteve të pagjurmueshme në Japoninë veriore dhe në gjithë vendin. Japonia tani ka më shumë se 890 raste, duke përfshirë 705 të cilët janë në karantinë nga një anije.

Udhëheqësit tregojnë se prioritet parësor është shëndeti dhe siguria e fëmijëve, ndër të tjerë.