Izet Mexhiti: Të gjithë funksionerët e BDI-së që kryejnë funksion publik janë jolegjitim

Nënkryetari i BDI-së, Izet Mexhiti thotë se nuk e din se kurë do të mbahet mledhja e këshillit të përgjithshëm të BDI-së për zgjedhjen e kryesisë së re dhe trupave tjera drejtuese të partisë. Mexhiti për “Slloboden Peëat” tha se mos zgjedhja e organeve drejtuese e bën që funskionerët partiak të jenë jolegjitim, përcjellë TOP24.

” Pas kongresit, këshilli i përgjithshëm nuk është mbledhur pët të zgjedhur udhëheqësinë e re të partisë sidhe organet partiake edhe pse ne mbledhjen që u mbajtë muajn e kaluar në të cilin u diskutua puna e funksionerëve partiak në qeveri. Sipas kësaj, të gjithë funskionerët partiak të cilët janë kryerës të detyrës janë jolegjitim. Për subjekt të organizuar dhe parti të madhe siç është BDI kjo gjendje është e papranueshme sepse ajo është në qeveri disa vite me radhë.” thotë Mexhiti për Slobodenpeçat.

” Nuk ka një datë kur këshilli i përgjithshëm do mundej të mblidhej për ti zgjedhur organet drejtuese të partisë” thotë Mexhiti për Sllobodenpeëat, përcjellë TOP24.

Ndryshe pas kongresit të BDI-së të mbajtur në Dhjetor të 2019 në Shkup, këshilli i përgjithshëm i BDI-së është mbledhur vetëm njëherë edhe atë muajn e kaluar, por nuk zgjodhi kryesinë e re dhe organet partiake të cilët duhet të realizojnë politikën partiake të BDI-së, shkruan Sllobodenpeçat përcjellë TOP24.