Italia pritet të vazhdojë masat e bllokimit deri më 3 maj

Kryeministri italian Giuseppe Conte pritet që sot të njoftojë një shtrirje të masave të reja të bllokimit të vendit, gjatë një adresimi publik.

Conte mbajti një telefonatë me përfaqësuesit e bashkimit italian të enjten dhe shpjegoi se vendi nuk ishte ende gati për të lehtësuar kufizimet, tha Christian Ferrari, presidenti i sindikatës së punës CGIL në rajonin verilindor të Venetos, i cili ishte i pranishëm në thirrje, i tha CNN të premten, transmeton lajmi.net.

Sipas Ferrari, Conte tha që zgjatja do të vazhdonte deri më 3 maj me vetëm disa përjashtime të bizneseve që lejoheshin të rihapnin pak më shpejt. Conte vazhdoi t’u tregojë përfaqësuesve të sindikatës se kjo ishte mënyra e vetme për të mbrojtur shëndetin publik në Itali.

Kryeministri italian pritet t’i drejtohet vendit të premten, tha një burim zyrtar i qeverisë për CNN. Burimi nuk pranoi të komentojë nëse Conte do të njoftonte një zgjatje të masave të bllokimit.