Irak, lideri shiit thirrje për protestë milionëshe kundër SHBA-së

Lideri politik shiit në Irak, Mukteda es-Sadr, bëri thirrje për një protestë milionëshe kundër pranisë së SHBA-së në vend, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sadr, në deklaratën nga rrjeti social, duke theksuar se hapësira ajrore dhe sovraniteti i Irakut është duke u shkelur nga forcat amerikane, bëri thirrje për të protestuar kundër pranisë së SHBA-së në vend.

Lideri shiit pas protestës në fjalë tha se edhe në aspektin politik në Parlament do të ndjekin një qëndrim ndryshe.

Ai nuk potencoi datën se kur do të organizohen protestat.

Loading...