Ibrahimi: Pse është aq e vështirë të formohet një Komision për t’i larguar këto tekste fyese?!

Zeqirija Ibrahimi në emisionin “ENTER” në TV SHENJA tha se për skandalin me tekstet shkollore sigurisht që dikush duhet të bartë përgjegjësi.

“Sikur ne të ishim një shoqëri e përgjegjshme ne do ta kishim adresuar saktë përgjegjësinë por për fat të keq te ne kanë ndodhur dhjetëra e qindra skandale dhe përgjegjësit e vërtetë nuk kanë marrë asnjë dozë faji apo përgjegjësie për ato gjëra. Për mua është ende e pakuptueshme pse është aq e vështirë që ministri i arsimit ta formojë një Komisioni i cili i merr në dorë gjitha librat e historisë, gjeografisë, muzikës, por edhe librat që janë në ciklin e ulët. Jam i sigurt se një Komision 5 anëtarësh për dy tre muaj arrin ta bëj detektimin e saktë të problemeve në tekstet shkollore”, tha Ibrahimi.

Ibrahimi tha se është një çështje tjetër që është duhet diskutuar ndërsa ajo është se si interpretohet islami nëpër ato libra e që është mjaft ofenduese për pjesëtarët e përkatësisë fetare islame.

“Është e pakuptimtë se me çka merren ata njerëz aty, pse nuk e ngrenë këtë shqetësim”, tha Ibrahimi më tej.