Hyjnë në fuqi masat e reja të qarkullimit në Kosovë

Në Kosovë kanë hyrë në fuqi masat e reja të qarkullimit të qytetarëve.

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se që nga ora 06:00 e mëngjesit, më 15 prill, me qëllim të mbrojtjes së jetës së banorëve në komunat e Kosovës, hyjnë në fuqi masat e reja të qarkullimit.

“Sipas vendimeve, lejohet qarkullimi i nënshtetasve mbi moshën 16 vjeç, vetëm për 1 orë e gjysmë në ditë, sipas orarit të përcaktuar javor në bazë të shifrës së parafundit të numrit të tyre personal. Ndërsa, për shtetasit e huaj, i njëjti vendim vlen me numrin e fundit të pasaportës”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Shëndetësisë.

Po ashtu në vendime shpjegohen edhe mundësitë e lëvizjes në lidhje me të sëmurët, personat me aftësi të kufizuara, viktimat e dhunës familjare dhe rastet e vdekjeve.

Ministri në detyrë i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka thënë se këto masa do të vlejnë deri më 4 maj, porse do të shqyrtohen në varësi të rezultateve jo më vonë se data 30 prill.