Grkovska: Ukrainasit po luftojnë për liri, por edhe për parimet më të larta të njerëzimit

Zëvendëskryeministrja Slavica Grkovska në konferencën e sotme “Dy vjet heroizëm” të organizuar nga ambasada e Ukrainës në vend, përshëndeti luftën e vazhdueshme të Ukrainës për liri dhe integritet territorial. Ajo theksoi se kjo luftë përmban edhe vlera të larta njerëzore si humanizmi, ligji dhe drejtësia.

“Ajo që po ndodh në tokën ukrainase është një përsëritje e një mësimi të vjetër që njerëzimi nuk e ka mësuar kurrë – se një regjim që vret, të huaj dhe të tij, për të mbijetuar, një regjim që mbështetet në korrupsion të thellë, një regjim në të cilin tekat sundimi në vend të ligjeve dhe në të cilin interesat e ngushta të disave kanë prioritet mbi jetët e miliona njerëzve, një regjim i tillë pashmangshmërisht çon në shkatërrim dhe vuajtje”, theksoi Grkovska dhe shtoi se e gjithë kjo është një kujtesë e rëndësisë së përfitimeve demokratike dhe demokracia funksionale, si parakolpi më rezistent ndaj rrezikut që sjell akumulimi i pushtetit të pakufizuar.

Grkovska pranoi autoritetet ukrainase se, edhe në kushte ushtarake, janë të përkushtuara për zbatimin e politikave për qeverisje të mirë dhe luftimin e korrupsionit, si parakusht për ndërtimin e një shoqërie të shëndetshme demokratike.

“Ne mbetemi me ju, jo vetëm në mendjet dhe zemrat tona, por edhe me ndihmën dhe mbështetjen tonë të plotë në luftën tuaj për liri dhe siguri”, përfundoi Grkovska në fjalimin e saj.