Greqia nga sot heq çertifikatat e detyrueshme për shtetasit e Maqedonisë

epa08520646 A view of cars going through the 'Evzoni' border crossing between North Macedonia and Greece, near the southern city of Gevgelija, North Macedonia, 01 July. Greece reopened the Evzoni border crossing with North Macedonia to EU citizens and from 14 other countries which are on a list approved by EU authorities. All travelers arriving to Greece are required to fill a Passenger Locator Form (PLF) at least 48 hours before check-in. The form is part of the country's planning for protection against the coronavirus disease (COVID-19) pandemic and will allow authorities to create barcodes for travelers so that testing of new arrivals can be targeted. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Sipas njoftimeve zyrtare nga Ministria e Shëndetësisë së Greqisë, nga sot do të hiqet “Covid pass”-i i detyrueshëm për hyrje në të gjitha objektet brenda Greqisë, si dhe çertifikata evropiane e udhëtimit në vend, sipas njoftimeve zyrtare nga Ministria e Shëndetësisë të Greqisë, njoftoi korrespondenti i AIM-s nga Athina.

Sa i përket rregullave që zbatohen në vend nga sot, vendimi specifik ministror tashmë është publikuar në Gazetën Zyrtare të Greqisë, ndërsa ai tjetri për pikat kufitare nuk është publikuar ende, megjithëse i mëparshmi ishte në fuqi. deri në orën gjashtë, të këtij mëngjesi.

Ministria e Shëndetësisë, të enjten tha se Komisioni kompetent i Epidemiologëve rekomandoi “pezullimin e kalimit për Covid nga 1 maji dhe kthimin e objekteve në 100% të kapacitetit, pezullimin e certifikimit të EUDCC në pikat hyrëse në vend”. Rekomandimet e pranuara nga Qeveria dhe shtuan se detajet do të sqarohen në vendimin e ri ministror që do të botohet në Gazetën Zyrtare të Greqisë.

Për fluturimet për dhe nga Greqia, Agjencia e Aviacionit Civil njoftoi se nga dita e sotme janë hequr “kufizimet shëndetësore për Covid-19 për fluturimet e brendshme dhe ndërkombëtare”.

Maska mbetet e detyrueshme për të gjitha hapësirat e brendshme në Greqi të paktën deri në fund të muajit.

Me vendimet e reja, në praktikë do të thotë se nga sot në Greqi hiqen të gjitha kufizimet për Covid-in, me përjashtim të maskës.