Greqia ende nuk e ka konfirmuar hapjen e kufirit me Maqedoninë

Autoritetet e Maqedonisë së Veriut nuk kanë marrë ende konfirmim zyrtar për hapjen e kufirit grek dhe po presin konfirmimin nga fqinji i tyre jugor.

Kryeministri Zoran Zaev dhe Ministri i Jashtëm Bujar Osmani presin që kufiri me Greqinë të hapet në 14 maj.
Zaev tha se Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe mori një konfirmim nga autoritetet greke se kufiri është planifikuar të hapet nga 14 maj, me një konfirmim për marrjen e një vaksine ose një testi PCR negativ. Ai tha se Greqia, si një anëtare e Bashkimit Evropian, ende lë disa rezerva.

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani tha se tani për tani nuk ka ndonjë vendim zyrtar për ditën dhe mënyrën e hapjes së kufijve me Greqinë.