Grdev: Sofja mbetet e mendimit se të drejtat e bullgarëve në Maqedoni duhet të mbrohen

Qëndrimi i Bullgarisë mbetet se ka garanci për mbrojtjen e të drejtave të bullgarëve në Maqedoni. Shoqëria maqedonase dhe parlamenti i saj duhet të jenë plotësisht të përgatitur për vlerat themelore të Bashkimit Evropian, tha Dimitar Grdev, ekspert i politikës së jashtme dhe sekretar ndërkombëtar i partisë së Slavi Trifonovit.

Grdev ka sqaruar se “në postimin e Slavi Trifonov në Facebook ka pasur shumë komente për Republikën e Maqedonisë së Veriut, por në qëndrimin e ITN-së nuk ka ndryshim në qëndrimin bullgar.

Ai theksoi se marrëveshja e koalicionit nuk përmend hapa, përshkrime, veprime apo dëshira, por të gjithë janë dakord se qëndrimi i Bullgarisë duhet të mbetet pozicioni kryesor i kornizës.

Ai theksoi se nuk ka asnjë ndryshim nga qëndrimi i partisë së Slavi Trifonovit për temën e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Sipas Gardevit, kur bëhet fjalë për marrëdhëniet me Maqedoninë, ato janë marrëdhënie mes dy vendeve dhe nuk ka asnjë formë presioni.

“Nuk ka asnjë ndryshim në koalicion për Maqedoninë. Koalicioni shikon në një drejtim për temën e Maqedonisë së Veriut”, shtoi Grdev.