Gjithsej 1.165 të hospitalizuar për shkak të virusit në Maqedoni

Në 24 orët e kaluara në kovid – qendrat në spitalet në të gjithë vendin është njoftuar se po trajtohen gjithsej 1.165 pacientëve pozitivë dhe të dyshuar ndaj COVID-19.

Nga Ministria e Shëndetësisë thonë se 97 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë ndaj COVID-19 u shtruan në spitalin në Manastir. 58 pacientë janë të shtruar në spitalin e Shtipit. 35 pacientë ka reparti infektiv në Tetovë, 83 pacientë po trajtohen në Veles dhe 80 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë ndaj COVID-19 po trajtohen në Kumanovë, si dhe 75 pacientë u shtruan në spital në qendër në Ohër, 67 në Prilep, 23 në kovid – qendër në Gostivar dhe 15 në Strugë. 68 pacientë u shtruan në spital në 23 17 në Koçan, 25 në Kërçovë, 30 në Kavadar, 12 në Gjevgjeli.

“Numri i përgjithshëm i pacientëve pozitivë dhe të dyshuar ndaj COVID-19 të cilët trajtohen në repartet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në të gjithë vendin është 1.165 dhe ka rreth 670 shtretër të lirë.

“Gjatë ditës, bëhen çregjistrime për pacientët e shëruar, të cilat do të lirojnë shtretër shtesë. Përndryshe, të gjitha repartet e spitaleve klinike kanë pajisje për furnizimin me oksigjen. Ministria ka pasqyrë të situatës me objektet dhe nëse është e nevojshme, repartet do të zgjerohen më tej”, thuhet në kumtesë.