Gjermania heq nga kushtetuta fjalën ”racë”

Fjala “racë” do të zhduket nga kushtetuta gjermane, ranë dakord kancelarja Angela Merkel, zëvendëskancelari, Olaf Scholz dhe ministri i Brendshëm Horst Seehofer, sipas ”Sueddeutsche Zeitung”.

Nisma është për shkak të një propozimi të të Gjelbërve, fillimisht i refuzuar.

“Fjala ‘racë’ do të hiqet, ndërsa mbrojtja nga racizmi do të mbetet”, shkruan gazeta e Mynihut.

Në nenin 3 të Kushtetutës së Gjermanisë lexojmë se askush nuk duhet të penalizohet ose favorizohet “për shkak të racës së tij”.

“Koncepti i racës shfaqet shkencërisht joadekuate”, vë në dukje gazeta.