Gjeniu shqiptar që zbuloi mënyrën për të shpëtuar nga infarkti

Studenti i shkëlqyer shqiptar u vlerësua me çmimin më të lartë mjekësor në vend për zbulimin e mënyrës për të trajtuar presionin dhe për të parandaluar kështu vdekjen së parakohshme nga një goditje në zemër ose infarkt.

Në pranverën e vitit 2019, ndodhi e pabesueshmja në kongresin Europian të kardiologjisë. E gjithë audienca, ka qëndruar për gati 10 minuta, duke duartrokitur personin që ishte në tribunë. Ai ishte Alban Hoxha – një student nga Shqipëria. Ishte pikërisht ai që propozoi përdorimin e një formule unike që mundëson kurimin e hipertensionit dhe të parandalimin e goditjeve në zemër apo dhe infrakteve për shkak të presionit të madh.Miller sugjeroi një ide me të vërtet të shkëlqyer.

Zbatimi i tij u ndërmor nga specialistët tanë më të mirë me mbështetjen e kolegëve nga OBSH, Qendra kryesore e Kardiologjisë në Berlin dhe Universiteti Letonez i Sëmundjeve Kardiovaskulare nën emrin Paul Stradin. Falë punës së koordinuar, ilaçi tashmë është zhvilluar dhe po tregon rezultate me të vërtet të shkëlqyera.