Gejts: Gjendja pritet të normalizohet deri në pranverë

Bill Gejts, bashkëthemeluesi i Microsoft dhe një nga njerëzit më të pasur në botë, pret që situata në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me shfaqjen e “vaksinave premtuese” dhe terapisë për Co vid-19, do të kthehet në normalitet nga pranvera e vitit të ardhshëm.

“Katër ose pesë muajt e ardhshëm do të jenë mjaft të vështirë nëse nuk i dyfishojmë përpjekjet tona dhe nuk bëhemi më seriozë”, tha Gejts për NBC News.

Ai theksoi se vetëm sjellja e përgjegjshme mund të kontribuojë në shkatërrimin e pandemisë dhe shtoi se është e nevojshme në mënyrë plotësuese të zvogëlohet numri i kontakteve fizike dhe të mbahet maska mbrojtëse kudo që ekziston rreziku i infeksionit.

Gejts beson se situata epidemiologjike do të përmirësohet me ndihmën e trajtimeve të përparuara mjekësore dhe, siç tha ai, vaksinave “mahnitëse”.

Ai shpreson që njerëzit që janë në dilemë nëse do të marrin vaksinën kundër korona virusit do të inkurajohen më shumë nga të dhënat për përvojat pozitive dhe se kjo me të vërtetë ndihmon.