Forcat italiane ndihmojnë të marrin kontrollin e anijes turke pasi ajo ishte rrëmbyer nga disa persona

Forcat speciale italiane kanë rifituar kontrollin e një anijeje turke që ishte sulmuar nga turistët e armatosur pranë qytetit jugor të Napolit.

Forcat speciale që atëherë kanë rifituar kontrollin e anijes, e cila “lundronte nga Turqia për në Francë”, por një kërkim është duke u zhvilluar për disa nga turistët, tha ministri italian i Mbrojtjes, Guido Crosetto.

“Rrëmbyesit e anijes janë kapur. Gjithçka përfundoi mirë. Urimet e mia për djemtë e Batalionit San Marco, për policët dhe policinë financiare, të cilët kanë përfunduar një operacion të shkëlqyer bashkëpunimi”, shkroi ai në Twitter.

“Galata Seaways” raportohet se ishte një anije mallrash e krijuar për të transportuar automjete, që lundronte nën flamurin turk me një ekuipazh prej 22 personash.

Dy helikopterë të marinës, roje bregdetare dhe policia financiare u përfshinë në operacion.

Ndryshe, anijet turke të mallrave janë shpeshherë cak i “piratëve” pasi ato bartin gjëra me vlerë.