Filipçe: Të martën do të fillojë vaksinimi me vaksinën kineze

Me arritjen e gjithsej 200.000 vaksinave të “Sinofarm”, pas festave të Pashkëve do të fillojë imunizimi masiv i popullatës. Nga java e ardhshme autoritetet paralajmërojë se në ditë do të vaksinohen nga 10.000 qytetarë.

Filipçe tha se gjatë muaji pritet të arrijnë edhe vaksina të tjera anticovid, ndërsa shtoi se deri në fillim të verës do të vaksinohet një numër i madh i popullsisë.

Deri më tani gjithsej janë vaksinuar rreth 60.000 qytetarë ndërsa në këtë numër janë edhe personat më të moshuar mbi 70 vjeç dhe të punësuarit në infrastrukturën kritike.

“Sipas përllogaritjeve tona diçka nën 20 për qind, rreth 18 për qind janë vaksinuar persona mbi 70 vjeç nga numri i përgjithshëm i qytetarëve mbi 70 vjeç në vend”, tha Filipçe.