Filipçe: Java tjetër është kritike

Piku është para nesh. Javën e ardhshme do të jetë kritike, teksa masa të reja restriktive për momentin nuk. Sipas Ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe, masat plotësuese nuk do të japing rezultat, ndërsa që nga dita e nesërme do të arrijnë vaksinat e parë, me çka do të fillojë imunizimi masovik.

Të parët në listë do të jetë personat mbi 75 vjeç, me sëmundje kronike, ndërsa në bazë ditore do të vaksinoheshin nga 5 deri në 7000 persona. Në mesin e tyre prioritet do të kenë edhe 5 mijë regjistrues.

“Në përputhje me këto numra të cilët i kemi, kemi hapësirë serioze për të vaksinuar këtë kategori te qytetarëve dhe vlerësojmë se mundemi. Vet procesi do të përfundonte për dy ditë. Është obligim që të ruhet kategoria kritike. Megjithatë mbeten edhe masat preventive, deklaroi ministri Filipçe. /SHENJA/