Filipçe drejtuar krerëve të bashkësive fetare: Ndalesat janë ende në fuqi

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në konferencën e sotme për shtyp theksoi se mëngjesin e sotëm ka biseduar me krerët e dy bashkësive më të mëdha fetare në vend dhe gjatë bisedës është ritheksuar se vendimi për ndalim të mbledhjes së më shumë se dy personave është ende në fuqi.

“Mëngjesin e sotëm kam biseduar me reisin e Bashkësisë Fetare Islame si dhe me kreun e Kishës Ortodokse Maqedonase. Që të dyve iu thash që t`i përmbahen masave në interes të shëndetit të qytetarëve dhe mos të organizohen tubime të qytetarëve. Pas informacionit se BFI bën thirrje për hapje të xhamive me 12 maj, dua të përsëris se ende është në fuqi ndalesa për tubim të më shumë se dy personave. Apeloj deri tek të gjithë bashkësitë fetare dhe deri tek të gjithë mbështetësit e tyre që të parandalojnë çfarëdo organizimi ose tubimi deri sa masat janë në fuqi. Tubimet janë tubime pavarësisht se nga kush organizohen, dhe kjo mund te na kthej pas”, theksoi Filipçe.