Filipçe: Ata që janë në karantinën shtetërore nuk paraqesin asnjë rrezik, ata kontrollohen dhe nuk kanë koronavirus

Pas reagimit të qytetarëve ndaj personave që vijnë nga jashtë dhe vendosen në karantinë shtetërore, Venko Filipçe tha se nuk ka asnjë rrezik për askënd në qytetet ku ata janë akomoduar.

“Ne duhet të mbështesim modelin e karantinës, kushtet në të cilat ata vendosen janë të mira, të gjithë ata pacientë janë kontrolluar, deri më tani askush nuk është diagnostikuar me Covid-19. Ka disa ftohje të zakonshme, dhe ato janë negative, dhe ato janë në karantinë, të izoluara nga të tjerët.

Këta bashkëqytetarë nuk kanë asnjë rrezik, njerëz plotësisht të shëndetshëm që duhet të kalojnë 14 ditë në izolim ”, tha Filipçe.