Fëmijët pezullohen nga shkolla pas vizitës në Kinë

Fëmijët e vitit të parë të shkollës fillore vizituan Kinën, tani ata kanë frikë se koronavirusi mund ti ketë infektuar nxënësit, raporton “7 news”, transmeton lajmi .net.

Javën e kaluar ministri i shëndetësisë Brad Hazzard në Sydnay ju drejtua prindërve duke ju thënë ti mbanin fëmijët në shtëpi.

Fëmijët që u kthyen nga Kina janë kontrolluar nga mjekët dhe kanë marrë medikamentet përkatëse në mbrojtjen e tyre.

Pas kësaj gjendje shkolla në mënyrë urgjente u la fëmijëve 14 ditë të lira të qëndronin në shtëpi deri më 10 shkurt.