Fakte tronditëse për Kim Jong Un, ka vrarë vëllain e tij për pushtet

This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on February 29, 2020 shows North Korean leader Kim Jong Un attending a meeting of the Political Bureau of the Central Committee of the Workers' Party of Korea. (Photo by STR / KCNA VIA KNS / AFP) / - South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /

Lideri i Koresë Veriore Kim Jong Un është një nga liderët e botës më famëkeq dhe më të mistershëm. Sundimtari komunist erdhi në pushtet pas vdekjes së babait të tij Kim Jong Il në dhjetorin e vitit 2011.

Lideri i Koresë së Veriut është një personazh me shumë të panjohura. Fëmijëria e tij është mbajtur e fshehtë ndërkohë dihet se është shkolluar në Perëndim me emër tjetër.

1. Ai u shkollua në Zvicër duke përdorur një emër tjetër.

Në një shkollë shumë prestigjioze afër Bernit, Zvicër, ishte një nxënës nga Koreja e Veriut nga viti 1998 deri më 2000. Ai ishte regjistruar si anëtar i ambasadës. Ai nuk tregoi kurrë se si ishte emri i tij i vërtetë.

2. Data e lindjes së Kim Jong Un, 8 janari është festë kombëtare, megjithëse nuk dihet me saktësi se sa vjeç është ai.

3. Kim Jong Un më 2013 arrestoi dhe ekzekutoi axhën e tij për tradhti, gjithashtu ka vrarë edhe vëllanë e tij, nga frika e marrjes së pushtetit.

4. Ai ka disa tituj të ndryshëm.

Natyrisht, “Lideri Kryesor i Republikës Popullore Demokratike të Koresë, Udhëheqësi i Partisë, dhe Popullit” janë titujt e tij që njihen, por ka edhe disa të tjerë. si,“Fillimi i Ri”, “Shoku i Shkëlqyer”, “Gjeniu”, “Marshalli i Koresë së Veriut”.

5. Kim Jong Un është gjenerali i vetëm në botë që nuk ka përvojë ushtarake.

6. Fëmijëria e tij është një mister.

Ky njeri nuk dëshiron të publikojë as fotografi të fëmijërisë së tij. Megjithatë, më 2014, kjo foto dhe disa të tjera u shfaqën në një ekran gjatë një tubimi të madh ushtarak në Kore të Veriut.

Kim Jong Un u martua më 2009 me Ri Sol Ju. Çifti kanë një vajzë me emrin Ju Ae.