Euro shënon rënien më të madhe në 19 vjet karshi dollarit

Valuta Euro ka shënuar rënie, duke regjistruar nivelin më të ulët karshi dollarit që nga viti 2003.

Kjo rënie sipas indeksit të PMI është më e lartë sesa që pritej, duke bërë që kjo valutë të ketë pikën më të ulët në krahasim më dollarin në 19 vjet.

Sipas një sondazhi të S&P, aktiviteti i shërbimeve në Eurozonë ra në nivelin më të ulët në 16 muaj.

Euro ka rënë kundrejt dollarin 0.80 përqind për të shkuar në 1.03387 në orën 10:32 të mëngjesit dhe ra po ashtu 0.41 përqind në krahasim me funtën për 0.85751 në 10:33.