Erdogan: Rendi aktual botëror nuk mund të vazhdojë derisa njerëzimi vuan

Viti 2021 ka dëshmuar se rendi aktual global që u shfaq pas Luftës së Dytë Botërore nuk mund të lejohet të vazhdojë në kurriz të vuajtjeve të njerëzimit, ka thënë presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan.

Në mesazhin e tij të Vitit të Ri, Erdogan theksoi se fuqitë globale nuk arritën të adresojnë bollëkun e sfidave me të cilat përballet bota në vitin 2021, veçanërisht pandeminë e coronavirusit, krizën klimatike, migrimin e parregullt dhe konfliktet rajonale.

“Është një fakt i pamohueshëm që vendet e zhvilluara të sotme nuk janë aq të forta sa duken dhe nuk mund ta udhëheqin botën nëpër këto kriza”, tha ai, , transmeton Anadolu Agency.

Erdogan vuri në dukje se Turqia punoi shumë për të kapërcyer probleme të ndryshme gjatë vitit “sfidues” 2021.

Ai tha se performanca e sektorit turk të shëndetësisë gjatë pandemisë ishte një shembull i shkëlqyer i sukseseve të vendit, së bashku me përpjekjet e tij për mirëqenien sociale dhe hapat për të rritur sigurinë dhe stabilitetin politik.

Presidenti turk përsëriti synimin e qeverisë së tij për ta çuar Turqinë në pozita më të larta ekonomike me modelin e saj të ri të politikës që fokusohet në investimet, punësimin, prodhimin, eksportet dhe tregtinë.

Investimet e bëra nga qeveria e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) gjatë 19 viteve të fundit do të jenë të paçmueshme në përpjekjet e tyre për të forcuar ekonominë turke, theksoi ai.

“Qëllimi ynë është ta bëjmë Turqinë një nga ekonomitë më të mëdha në botë dhe ne jemi të gatshëm të punojmë së bashku me këdo që ndan këtë vizion”, shtoi Erdogan.