Elza Sadiku nga Presheva: Dje në UÇPMB, sot me Albin Kurtin në Vetëvendosje! (Foto)

lza Sadiku ka lindur më 21/10/1978, në Preshevë. Ka të përfunduar Fakultetin e Mësuesisë së Ciklit të ulët (1997 – 2005). Nga viti 2005 është e punësuar në Televizionin Presheva në Preshevë. Për sa i përket aktiviteteve politike Elza ka qenë aktiviste e Lëvizjes Kombëtare Shqiptare qysh nga viti 2002 dhe pjesëtare e UÇPMB-së, transmeton Lajm. Ka qenë mungesa e zërit të Luginës së Preshevës në Kosovë si dhe dëshira që Luginën ta shohë si pjesë të Kosovës, që e ka afruar me Lëvizjen VETËVENDOSJE!