Edhe një variant i ri i virusit zbulohet në Francë

Një variant i ri i coronavirusit u gjet në rajonin francez të Bretagne, njoftoi Ministria Franceze e Shëndetësisë, duke shtuar se analiza fillestare nuk tregoi se ky variant i ri është më serioz ose më i transmetueshëm se të tjerët.

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se një variant i ri u gjet në një grup rastesh në qendrën spitalore në Lanion, disa prej të cilave nuk u zbuluan nga testet PCR, transmeton Telegrafi.

Zyrtarët thonë se studiuesit në Institutin Pasteur po hetojnë nëse modifikimet gjenetike e kanë bërë më të vështirë për tu zbuluar variantin e ri, raporton france24.

Formimi i varianteve të reja është një proces i natyrshëm sepse viruset zhvillohen me kalimin e kohës për të mbijetuar.

Aktualisht, vetëm tre variante të virusit të ri konsiderohen alarmante dhe ato janë variantet britanike, afrikano-jugore dhe braziliane.

Ndërkohë, Franca është bashkuar me vendet e tjera evropiane dhe pezulloi përdorimin e vaksinës AstraZeneca për shkak të shqetësimeve në lidhje me efektet e mundshme anësore serioze.

Top Channel