“Edhe ne kemi zemër”, hajdutët bëjnë gjestin e rrallë

“Kjo makinë përfaqëson krahët e saj, këmbët e saj, mjetin e saj të vetëm të lirisë”. Ky është apeli i vajzës së një personi aftësi të kufizuara të cilës i kishin vjedhur makinën. Rita Damiani, bëri një postim prekës në rrjetet sociale, ku tregonte se automjeti ishte i përshtatur për personat me aftësi ndryshe dhe se nënë së saj nuk i kishin vjedhur vetëm makinën, por “krahët, këmbët dhe mjetin e vetëm të lirisë së saj”.

Makina ishye vjedhur më 13 janar në parkimin e një spitali në Bari ku e moshuara e kishte lënë dhe kishte shkuar për një vizitë. Dhe apeli i vajzë së saj ka prekur edhe hajdutë historia e gruas ka prekur edhe vetë hajdutët. Ato i kanë rikthyer makinën, duke i lënë edhe një letër ku i kërkonin të falur.

“Edhe ne kemi zemër, ju kërkojmë ndjesë, nuk e dinim për problemin tuaj. Ju kërkojmë ndjesë nga zemra, hajdutët”, shkruhej në letër. “Hajdutët e kishin lënë makinë përpara një vile, pronari i së cilës më pas lajmëroi karabinierët dhe na lajmëruan”-tha vajza e të moshuarës.