Dyshime për korrupsion, ish-zyrtari ukrainas i mbrojtjes do të arrestohet

Një ish-zëvendës ministër i mbrojtjes dyshohet për përfshirje në blerjet e ushqimeve nga ministria me çmime të larta dhe pajisje të cilësisë së ulët për ushtrinë.

Një gjykatë ukrainase ka urdhëruar ndalimin e tyre, sipas Byrosë Shtetërore të Hetimit.

SBI nuk e përmendi emrin e ish-zyrtarit. Kjo vjen pas dorëheqjes së zëvendësministrit të mbrojtjes Vyacheslav Shapovalov muajin e kaluar pas një raporti mediatik që pretendonte se ministria e mbrojtjes kishte blerë ushqime me çmime jo normale.

Në atë kohë, Shapovalov mohoi çdo keqbërje, por tha se do të jepte dorëheqjen për të ndihmuar në ruajtjen e besimit të publikut në ministri.

I arrestuari do të mbahet për dy muaj në qeli nëse nuk do të paguajë garancinë prej rreth 9 milion £.

“Zyrtari jo vetëm që dinte për furnizimin e produkteve me cilësi të ulët, por gjithashtu ushtronte presion mbi vartësit për të pranuar produkte me cilësi të ulët në magazinat ushtarake,” tha SBI.

Ukraina ka qenë duke goditur korrupsionin ditët e fundit. BE tha më parë se kjo do të ishte një kërkesë për hyrjen e Ukrainës në bllok.