Dy shtetas të Shqipërisë të dyshuar për trafikim me marijunë dhe për sulmimin e një nëpunësi policëve në Gostivar

Prokurori Publik nga Prokuroria Themelore Publike në Gostivar ka lëshuar urdhër për zbatimin e procedurës hetuese ndaj dy shtetasve të Shqipërisë të dyshuar për kryerjen e krimit – prodhimi dhe shpërndarja e paautorizuar e barnave narkotike, substancave psikotrope dhe prekurosrëve, si dhe veprën penale – parandalimi i një zyrtari në kryerjen e veprimeve zyrtare.

“Personat e moshës 21 dhe 19 vjeç kanë blerë drogë narkotike – marijuanë nga Republika e Shqipërisë dhe e kanë sjellë në vend përmes kalimit të kundërligjshëm me qëllim për ta shitur atë. Më 6 nëntor, në përpjekje për të kryer kontroll personal, të dyshuarit rezistuan dhe sulmuan nëpunësit e policisë, duke i goditur me grushta. I dyshuari i parë u mbizotërua dhe u burgos, dhe rreth 890 gram marijuanë u gjetën në çantën e tij. I dyshuari i dytë u arratis , por në mëngjes të nesërmen ai u dorëzua në stacionin e policisë”, kumton Prokuroria Publike.

Prokurori publik dorëzoi propozim gjyqtarit të procedurës paraprake për të caktuar paraburgimin për dy të dyshuarit, sepse ekzistojnë rrethana që tregojnë rrezik për arratisje, mundësinë për të përsëritur krimin dhe për të ndikuar në dëshmitarët.