“Duhet të kujtojmë se do ketë një të nesërme”, Zelensky kërkon ndihmë: Investime kolosale për rindërtimin e Ukrainës

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka bërë thirrje për ndihmë ndërkombëtare për të ndihmuar në rindërtimin e vendit të tij të shkatërruar pasi të përfundojë lufta.

“Është e nevojshme jo vetëm të riparojmë gjithçka që pushtuesit kanë shkatërruar, por edhe të krijojmë një themel të ri për jetën tonë: të sigurt, moderne, të rehatshme, të aksesueshme”, tha ai në fjalimin e tij të natës.

Kjo do të kërkonte “investime kolosale, miliarda, teknologji të reja, praktika më të mira, institucione të reja dhe, natyrisht, reforma”, tha ai.

“Pavarësisht se sa e vështirë është për ne sot, ne duhet të kujtojmë se do të ketë një të nesërme.”

Të hënën, një takim i rreth 40 vendeve potenciale donatore do të zhvillohet në Lugano të Zvicrës, ku qeveria ukrainase synon të paraqesë për herë të parë prioritetet e saj për rindërtimin e vendit të shkatërruar nga lufta.

Zelensky gjithashtu përdori adresën e tij video për t’u kujtuar ukrainasve se lufta ishte larg përfundimit.

“Mizoria e tij po rritet në disa vende dhe nuk mund të harrohet,” tha ai, duke u bërë thirrje bashkatdhetarëve të tij që të ofrojnë ndihmë për viktimat e konfliktit brutal./Abcnews.al/