Djali i Joe Biden nën hetim për taksat

Djali i Presidentit të zgjedhur të SHBA-ve Joe Biden, Hunter, ka thënë se është nën hetim për taksat. Hetimi po kryhet nga prokurorët federalë në Delaware.

Hunter Biden tha se e mori çështjen “shumë seriozisht” por ishte i sigurt se një “rishikim objektiv” do të tregonte se ai i kishte trajtuar punët e tij “ligjërisht dhe në mënyrë të përshtatshme”.
Ekipi i tranzicionit Biden-Harris tha se presidenti i zgjedhur ishte krenar për djalin e tij. Një deklaratë nga ekipi tha se Hunter kishte “luftuar përmes sfidave të vështira, duke përfshirë sulmet e mbrapshta personale të muajve të fundit, vetëm për të dalë më të fortë”.

50-vjeçari tha se kishte mësuar për hetimin të martën, ndërsa nuk dha më shumë detaje.

Hunter Biden ishte një shënjestër e sulmeve të republikanëve gjatë fushatës zgjedhore presidenciale të vitit 2020. Prania e tij në bordin e një firme energjetike ukrainase ishte në qendër të procesit të shkarkimit kundër presidentit, Donald Trump, në fillim të këtij viti. /abcnews.al