Dimitrov: Obligim i qeverisë sonë është të kërkojë prova nga Bullgaria se ata kanë vullnet të mirë

Është detyrë e qeverisë sonë të kërkojë prova se edhe Bullgaria ka vullnet të mirë për koncesione”, tha për “Top Tema”, Nikolla Dimitrov ish-ministër i Jashtëm.

Ai thekson se së pari duhet të dakordohet dhe të krahasohet gjithçka, ndërsa jo si tani kur Qeveria që nga dita e dytë bën lëshime pa bërë asnjë hap Bullgaria.

“Ne gjithashtu kemi nevojë për prova se pala tjetër ka vullnet të mirë, ndoshta më shumë se ne. Madje në Berlin kemi shtrënguar duart me ministren e atëhershme Zakharieva ku disi i kemi koordinuar gjërat në prani të ministrit Maas dhe ministrit Michael Roth. Pas kësaj, Bullgaria u tërhoq nga ai mirëkuptim”, tha Dimitrov.

Ai theksoi se në këtë kuptim mendon se është detyrë e jona dhe e palës tjetër të kërkojmë vullnet të mirë dhe theksoi se do të ishte mirë që Bullgaria të zhbllokonte marrëveshjen me Fronteks.

“Qëndrimi ka qenë se nuk po zbatojmë asgjë derisa të arrihet marrëveshje. Sot, në ditën e dytë të qeverisjes së re, kemi zbatimin e një elementi, pa bërë asnjë hap nga pala bullgare”, tha Dimitrov.