Dimitrov nga Mynheni: Evropa ta ruajë rolin e liderit në rajon

Vendimi i merituar pozitiv për fillim të negociatave për anëtarësim do t’i bëjë të vlefshme përpjekjet e deritanishme të Maqedonisë së Veriut, por njëkohësisht do të konfirmojë kredibilitetin e Unionit. Këto komente i bëri Ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov gjatë panel diskutimit “Ndërtimi i qëndrueshmëri shoqërore në fqinjësinë evropiane” në kuadër të Samitit të Sigurisë në Mynhen.

“Nuk ekziston mënyrë tjetër se si Evropa ta ruajë rolin e liderit në rajon dhe të jetë partner të cilit i besohet, përveç integrimit të shteteve që nuk janë vetëm pjesë gjeografike dhe kulturore e saj, por shtete që edhe veprimtarinë e tyre politike e kahëzojnë kah modeli evropian”, ka theksuar ndër tjerash Dimitrov.