Dhjetëra policë të arrestuar në Kosovë, detaje nga operacioni “Pika”

Operacioni “Pika” ndaj zyrtarëve policor për ryshfet dhe keqpërdorim të detyrës është duke vazhduar ende.

Sipas njoftimit nga Inspektorati Policor i Kosovës, nga aksioni në Gjakovë e Prizren, pritet të arrestohet dhjetëra zyrtarë policorë të dyshuar në këtë rast, kryesisht zyrtarë të policisë kufitare dhe disa zyrtarë doganorë.

Njoftimi i plotë:

Inspektorati Policor i Kosovës me urdhër të Prokurorisë Speciale janë duke vazhduar operacionin që kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit në Gjakovë dhe Prizren.

Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vjeçar me dyshimin për përfshirje në aktivitete të kundërligjshme të një numri të zyrtarëve policorë lidhur me veprat penale “marrje e ryshfetit” dhe “keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Ky operacion i IPK-së i koduar me emrin “Pika” është duke u përkrahur edhe nga Agjencia e Kosovës për Inteligjencë, Dogana e Kosovës dhe Policia e Kosovës.

Në kuadër të këtij veprimeve hetimore dhe operative nga hetuesit e IPK-së pritet që fillimisht të shoqërohen e më pas edhe arrestohen dhjetëra zyrtarë policorë të dyshuar në këtë rast (kryesisht zyrtarë të policisë kufitare) si dhe disa zyrtarë doganorë.