Danimarkë, Frederiksen: Rihapim kopshtet dhe shkollat

 

Në Danimarkë, pas disa javësh mbyllje për urgjencën e koronavirusit, kopshtet dhe shkollat fillore do të rihapen.

Rreth 52 bashki, përfshirë Kopenhagën, do t’i rikthehen normalitetit duke dalë nga regullat e karantinës.

Vendimi për hapjen e shkollave fillore u njoftua në një konferencë për shtyp nga kryeministrja Mette Frederiksen, i cili u konfirmua edhe nga Ministria e Shëndetësisë.