Danimarka mbetet e mbyllur, kryeministri tregon detajet

Kryeministri i Danimarkës, Mate Frederiksen, deklaroi sot se vendi do të mbetet i mbyllur në përpjekjen për të luftuar valën e re të koronavirusit, raportojnë mediat lokale.

“Unë besoj se është e qartë se vazhdimi i kufizimeve është i nevojshëm. Nëse për asnjë arsye tjetër, atëherë për të siguruar një tendosje të re, britanike të COVID-19, mos e përhapni atë në tokë,” tha Frederiksen.

Danimarka kohët e fundit vendosi një ndalim hyrje për udhëtarët nga e gjithë bota në mënyrë që të kufizojë përhapjen e virusit korona, përveç në raste të justifikuara dhe me një test negativ jo më të vjetër se 24 orë, dhe këto masa janë aktualisht në fuqi deri më 17 janar, raporton Reuters.