Cipras: Është koha të bëjmë histori në Ballkan, në vend që të bllokohemi në të

Nëse Marrëveshja historike e Prespës na mëson ndonjë gjë, është koha të bëjmë histori në Ballkan, në vend që të bllokohemi në të, shkroi në Tuiter, lideri i SYRIZA-s dhe ish-kryeministri grek, Aleksis Cipras me rastin e pranimit të Çmimit të Paqes bashkë me kryeministrin Zoran Zaev.

“Të paraqet nder të pranosh Çmimin e Paqes së Hesenit dhe ta ndash atë me një mik si Zoran Zaevi. Shpresoj se kjo u jep forcë njerëzve në Maqedoni të Veriut që të vazhdojnë të luftojnë për të ardhmen e tyre të merituar dhe të shumëpritur evropiane. Nëse Marrëveshja historike e Prespës na mëson ndonjë gjë, pra është se është koha të bëjmë histori në Ballkan, në vend që të bllokohemi në të”, shkroi Cipras në Tuiter.

Kryetari i Kuvendit Krahinor të Hesenit, Boris Rajn, në një ceremoni onlajn të veçantë të hënën ua ndau Çmimin e Paqes së Hesenit për vitin 2020, kryeministrit Zoran Zaev dhe ish-kryeministrit grek, Aleksis Cipras./MIA