Caktohen gjyqtarët që do të shqyrtojnë çështjen e ish-ministrit Tahiri

Hidhet shorti për caktimin e kolegjit penal të gjyqtarëve që do të shqyrtojnë çështjen “Tahiri”.

Referuar interesimit të medias, Gjykata e Posaçme e Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar njofton se shorti ka përcaktuar kolegjin penal.

Ky kolegj do të jetë i përbërë nga gjyqtarët:

Albana Boksi Kryesuese

Nertina Kosova Anëtare

Nure Dreni Anëtare

Tahiri u dënua me 5 vjet burgim për shpërdorim detyre, por nuk u gjet fajtor për akuzat e trafikut të drogës.

Ai u dënua me 5 vjet burgim, por duke qenë se më parë kishte pranuar gjykimin e shkurtuar, atëherë dënimi, sipas vendimit, u konvertua në 3 vjet e 4 muaj shërbim prove.

Ndërkohë, si Samir Tahiri ashtu edhe Prokuroria e kanë apeluar këtë vendim në Gjykatën e Apelit të Krimeve të Rënda.